Olemme erikoistuneet tulkkaukseen, vuorovaikutuksen ja kommunikaation saavutettavuuteen. ViitOPPI tarjoaa oivaltavia koulutuksia, luentoja ja työkaluja käytännön toimintoihin niin kunnille, kaupungeille, yrityksille, erilaisiin hankkeisiin ja yksityisille henkilöille.

 

Lisäksi järjestämme vierailijaluentoja korkeakouluihin,ammattioppilaitoksiin ja lukioihin sekä laadimme ammattitaidolla opintokokonaisuuksia täydennyskoulutuksiin ja ammatillisiin oppilaitoksiin sekä korkeakouluihin.

 

 

Lähi-ja etätoteutusmahdollisuus myös yksityisille henkilöille.

 

Jos löydät alla olevista valmiista palveluista tai tuotteista sinua kiinnostavan, niin ota yhteyttä sähköpostitse ja sovitaan jatkosta.

 

Kysy tarjous.

 

  • info@viitoppi.fi

 

 

TUOTTEET JA PALVELUT

verkossa ke.5.5 alkaen VIITTOMAKIELEN KERHO - opi samalla viittomakieltä
Tuoteryhmä:
opetus ja koulutus
Hinta:
€60.00
Kuvaus

Olemme hahmotelleet yhdessä Olga Greenin ja Nelli-Sofia Tarvajärven kanssa alakouluikäisille lapsille suunnatun viittomakielisen kerhon, jossa pidettäisiin yhdessä hauskaa ja samalla opittaisiin viittomakieltä. Kurssi (yht.8 oppituntia) toteutettaisiin poikkeusolojen vuoksi pääosin verkossa ja viimeinen pidempi kerta olisi livenä tai verkossa, jos tämä näyttäisi toukokuun lopulla olevan paras ja selkein vaihtoehto. Toki tähän vaikuttaa myös mistä päin Suomea osallistujat ovat.

 

Kerhokurssi soveltuu kaikille viittomakielestä ja kuurojen kulttuurista kiinnostuneille lapsille. Osalla osallistujista saattaa olla jokin yhteys viittomakieleen esimerkiksi sisaruksen, tädin, sedän, sukulaisen tai luokkakaverin kautta ja osa osallistujista saa ensimmäisen kerran yhteyden viittomakieleen ja viittomakielisiin ihmisiin kerhossa.

Viittomakielinen kerhokurssi olisi makustelua kieleen, kuurojen kulttuuriin ja kuinka viittomakielisten kanssa toimitaan. Siksi nimenä ei ole viittomakielen alkeet vaan viittomakielen kerho. Kielen oppiminen tapahtuisi natiivien vetäjien johdolla. Molemmat viittomakieliset opettajat Nelli-Sofia ja Olga ovat opiskelleet viittomakieltä Jyväskylän yliopistossa. Olga saa pian maisterin paperit haltuunsa ja Nelli-Sofia on puolestaan  humanististen tieteiden kandidaatti. Lisäksi Nelli-Sofia on liikunnanohjaaja ja tällä hetkellä hän vetää myös erilaisia jumppia Suomen Kuurojen Urheiluliitolla verkossa. Molemmilla on siis hallussa niin verkossa toimiminen kuin viittomakielen kielioppi ja viittomat. Ainakin alkuun paikalla on myös viittomakielen tulkkaus eli osallistujien ei tarvitse pelätä, että entä jos he eivät ymmärräkkään mistä puhutaan tai kuinka he voivat tarvittaessa kysyä jotakin. Toki Nelli-Sofia ja Olga viittovat erittäin rauhallisesti ja selkeästi, jotta viittomista saa selvää ja kuuntelevat mielellään osallistujien toiveita.

Jos "kerhosta" on kiinnostunut myös viittomakielinen, implantoitu tai huonokuuloinen lapsi, niin hekin ovat erittäin tervetulleita mukaan porukkaan, koska tarkoitus on saada luoduksi yhteinen hauska kerho, jossa opetus ja kaikki touhu tapahtuu viittomakielellä. Kieltä oppii parhaiten käyttämällä ja lapset ovat usein luonnostaan hyvin avoimia eli ottavat aivan eri rohkeudella kädet, ilmeet ja eleet käyttöönsä kuin me aikuiset. Toki verkko-opetus on aina eri asia kuin livenä kohtaaminen, mutta katsotaan ja kokeillaan kuinka tämä toimisi tällä kertaa.

 

ELI

 

Tule mukaan oppimaan viittomakieltä rennolla tyylillä viittomakielisten opettajien kanssa. Voit osallistua kerhoon mistä päin Suomea tahansa,
sillä oppitunnit toteutetaan pääosin VERKOSSA (Zoom). KAIKKI 8-12-vuotiaat lapset OVAT TERVETULLEITA MUKAAN olitpa sitten kuuleva, kuuro tai huonokuuloinen!

 

Kerho alkaa ke.5.5.2021 klo.17:15-18:00
seuraavat kerrat samaan aikaan: 12.5, 19.5, 26.5 & 2.6.
Lisäksi 9.6 klo.9:30-12:00

 

Hinta: 60e / lapsi / 8oppituntia
Jos useampi lapsi samasta perheestä osallistuu kerhoon, on hinta 50e / lapsi / 8oppituntia


Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään viimeisen kesäkuun kerhon pidempänä (3oppituntia) livenä tai tilanteen mukaan se räätälöidään sopivaksi paketiksi verkkototeutuksena.


Ja jos kiinnostus viittomakieleen kerhokurssin aikana lisääntyy, niin sitten ensi syksynä voisimme yrittää järjestää "kansalaisopistomaisen kurssin" lapsille, jossa aiheena olisi viittomakielen opetus.